מצוות יום הכיפורים השייכות לכל ישראל הריהן בעיקר שתיים: שביתה ממלאכה, ו״עינוי נפש״. מושג השביתה ממלאכה ידוע לנו ביסודו מהלכות שבת ויום טוב, ומלשון הכתובים נלמד כי שביתת יום הכיפורים הריהי כשביתת שבת — הימנעות מכל מלאכה יוצרת. There are essentially two mitzvot of Yom Kippur that are relevant to all of the Jewish people: Refraining from forbidden labor and afflicting oneself. The concept of refraining from forbidden labor is well known from the laws of Shabbat and the Festivals. The verses in the Torah teach that those labors that are forbidden on Shabbat are the same ones that are forbidden on Yom Kippur. These can be defined as planned, thoughtful, creative work.
ואולם מצוות העינוי מיוחדת ליום הכיפורים, ואין משמעותה ברורה מתוך עצמה. מה הן ההגדרות של עינוי זה המצווה עלינו, האם מתקיימת המצוה על ידי הימנעות מהנאות מסוימות, או שיש בו חובה של מעשה בפועל? ומה הם בדיוק הדברים שיש לעשות כדי לקיים את חובת העינוי הזו? מצוות העינוי נותנת מקום לשאלה נוספת, שאיננה מיוחדת אמנם רק לה: עד היכן יש לכלול את הכל בתוך חובת העינוי? האם מוטלת חובה זו גם על ילדים קטנים ותינוקות, ואם כן, האם חלה המצוה ממש בכל גיל? ועוד, מה בדבר חולים וחלשים אשר מצוות העינוי עשויה לסכן חייהם, האם חייבים הם להתענות בכל תנאי ומצב, או שמא יש יוצאים מן הכלל בשל הסכנה לחייהם ולשלומם? אכן שאלה זו יכולה להישאל לגבי כל מצוות התורה, אך לגבי מצוות העינוי אין היא רק שאלה צדדית העולה רק במקרים יוצאי דופן, אלא בעיה מצויה של חיי יום יום, ומשום כך כאן הוא המקום לבררה מיסודה. However, the mitzva to afflict oneself is unique to Yom Kippur. This chapter focuses primarily on the mitzva to afflict oneself: What is the definition of affliction? Is the required affliction passive or active? Who is included in the mitzva to afflict oneself? Is there an obligation for parents to educate their children in this mitzva? What about ill and weak people whose lives might be endangered by the mitzva of afflicting oneself? Are they obligated to fast under all conditions and situations? Perhaps there are exceptions because of the danger to their lives and well-being. Indeed, this question may be asked about all the mitzvot in the Torah. However, with respect to the mitzva of afflicting oneself, it is not merely a peripheral question but fundamental to the nature of the day. Therefore, this chapter is the place for clarification of the details of the mitzva and the laws of saving lives.
שורה אחרת של בעיות קשורה בעצם מהותו של יום הכיפורים. נאמר כי ביום זה מתכפרים חטאיו של כל אדם מישראל. אך יש מקום לברר האם כפרה זו כוחה יפה תמיד, ללא גבול וללא תנאי, או שמא אין כפרת יום הכיפורים מועילה לכל סוגי החטאים, ולא לכל אדם בכל מצב. ועוד, האם כפרת יום הכיפורים משחררת את החוטא גם מן ההתחייבויות השונות שנתחייב בשל חטאיו, או אולי אין ההתחייבויות הללו נמחלות לו? Another aspect of Yom Kippur is atonement from sin. This chapter investigates the parameters of that atonement: Is it always effective, unlimited, and unconditional? Or perhaps the atonement of Yom Kippur depends on one's actions or situation.
בירורן של השאלות הללו, ורבות אחרות הכרוכות בהן, הוא ענינו של פרק זה. This chapter deals primarily with these issues and related topics.