Save " ב. מבנה התוכנית וחומרי הוראה"
ב. מבנה התוכנית וחומרי הוראה
התוכנית "מסע בין מקורות" מובילה תלמידים לכתיבת עבודת חקר דרך מקורות יהודיים. הדרך אל כתיבת העבודה משלבת שיעורים כיתתיים שמכינים את התלמידים ללמידה ''בית מדרשית'' ולשימוש היישומי באתר ספריא. שיעורים אלה גמישים ומתאימים ללמידה בכיתה, בקבוצות וללמידה מרחוק. המשך התכנית מתמקד בהצגת העבודות והעברתן ואף באפשרות ליישום ערכי או אמנותי של הלמידה. מבנה התכנית שמוצע כאן הוא גמיש, כאשר יש לבצע התאמות כדי להתאים את התכנית באופן המדוייק ביותר לכיתה שלכם.
1. שיעור פתיחה בשיטת הסבב בנושא: מהו לימוד בית מדרשי?
2. היכרות עם ספריא: מערך שיעורים קצרים לתלמידים (ללמידה עצמית או בקבוצות).
3. יוצאים לעבודת החקר. התלמידים יעבדו לפי שלבי העבודה בתלקיט.
4. הצגת עבודות החקר. דוגמאות: רפרט בכיתה שבו כל תלמיד מעביר את מה שלמד, העברת החומרים לכיתות אחרות בבית הספר, בית מדרש עם הורי התלמידים. כל תלמיד יקליט את עצמו באפליקציית צילום וידאו של מסך המחשב, וילמד בעודו פותח את המקורות בספריא או בעזרת דף המקורות שהכין.
5. אם המאמרים הם סביב נושא או ערך כדאי לחשוב על יוזמה שמיישמת את הערכים בשטח או מעלה אותם למודעות (הסברה, התנדבות ועוד).
*אנו ממליצים עבור כתיבת העבודות לעשות שימוש בדפי המקורות של ספריא ומציעים לשם כך את תמיכתנו הטכנית.
* עבור הבנת הטקסט שבתלמוד מומלץ להשתמש ב''ביאור שטיינזלץ" שבתפריט הצד. לפיענוח של ראשי תיבות ומילים בארמית מומלץ להשתמש באתר דיקטה.
We use cookies to give you the best experience possible on our site. Click OK to continue using Sefaria. Learn More.OKאנחנו משתמשים ב"עוגיות" כדי לתת למשתמשים את חוויית השימוש הטובה ביותר.קראו עוד בנושאלחצו כאן לאישור